Добро і Зло

Матеріал від 5 лютого 2010 року
Фото з igersukraine.tumblr.com
Знову вибори і знову Анна Ахметова, Гулак-Артьомовський, Ісаак Бебель та інші… Культурний шок наростав і загострювався. З кожним новим чи згаданим старим перлом кандидата наростала гостра сверблячка проголосувати за того, за кого в першому турі голосувати ні за що б не став.
Напевно з тим самим відчуттям мої батьки в далекому 1999 році голосували за Кучму, в чергове послухавши якусь полум’яну промову Симоненка. І от так кожні 5 років – слухаєш, читаєш програми, аналізуєш. І ось раптово в останній тиждень до дня голосування перед тобою постає знову ‘цивілізаційний вибір’. Одного разу між минулим і майбутнім, через п’ятирічку – вже між Сходом і Заходом. Цього разу – взагалі незрозуміло між чим і чим. Проте достеменно відомо, що і 7 лютого 2010 року – акт занурення у скриню бюлетеню з наведеним тобою жирним хрестом – це щось епічне. Тільки так добро могло перемогти зло, поставити його на коліна і замордувати такими муками, на які тільки зло й заслуговує.
Зло – воно буває різне. У нашому випадку або з кримінальним минулим, дивною вимовою, з конфузами перед камерами і головна умова – будучи прем’єром, довело країну ну просто до ручки. Або воно з косою, з дивною вимовою, з конфузами перед камерами і, знову ж, головна умова – будучи прем’єром, довело країну ну просто до ручки. Те, з яким злом ти маєш боротися, визначає місце твого народження і проживання, а також світоглядна позиція. І заради Бога, не зациклюйтеся на програмах, обіцянках, проектах! Боротьба добра і зла річ позачасова. Заради неї слід наперед пробачити всі прорахунки в майбутньому, не кажучи вже про помилки в минулому. Головне – лише не допустити торжества темряви. Тож іди й голосуй – віра твоя врятує тебе! Амінь!

Ось так, від виборів до виборів гойдається маятник ‘останньої й вирішальної’ битви добра і зла. З кожним пережитим Армагеддоном, тільки наростає впевненість що наступний кінець світу обов’язково справжній. Боротьба – річ благородна. Тим більше за таку шляхетну ціль. Але від того, що одна частина українців регулярно рятує світ від іншої, сам світ чомусь кращим не робиться. Щось тут не те.