ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОНКУРС НА ПРЕМІЮ ІМЕНІ АНДРІЯ ТАРНАРУЦЬКОГО


Коаліція правничих проектів Сумської області спільно з обласним прес-клубом оголошує Конкурс публіцистичних матеріалів  із політично-правничої тематики на премію імені Андрія Тарнаруцького.

Андрій Тарнаруцький – наш земляк, аналітик-інтелектуал, журналіст і публіцист. Він пішов із життя надто рано, але всі ми пам’ятаємо його глибокі дослідження,  гострі, розумні, вчасні висновки та передбачення. Ми хочемо, аби життєві та професійні  принципи, які сповідував Андрій, – справедливість, свобода поглядів, чесність –  залишалися цінностями активних громадян нашого регіону так само, як його світле добре ім’я.

Чому юридична та політична тематика?
Андрій розумівся на праві. Мав ґрунтовну юридичну освіту та бачення зв’язку правових принципів із реальним, буденним життям. Водночас був провідним експертом регіону  з політичних питань. Право і політика супроводжували Андрія все життя.

УМОВИ КОНКУРСУ


1. Участь у конкурсі можуть взяти непрофесійні журналісти: блогери, юристи, студенти, активні громадяни, які проживають на території Сумської області.

2. Тема публікації/сюжету має стосуватися проблем сучасного стану політики та права в Україні. 

3. До розгляду приймаються роботи, опубліковані у соцмережах або інших інформаційних ресурсах (блоги, сайти і т.п.) з 1 вересня 2015 року до 10 квітня 2016 року.

4. Матеріали для Конкурсу мають бути витримані в стилі публіцистики, зокрема в одному з власне чи синтетичних жанрів: стаття, репортаж, інтерв’ю, аналітичний огляд, нарис, фейлетон, звернення, відозва, есе.

5. При аналізі й оцінюванні матеріалів будуть враховуватися наступні критерії:
 - чітке визначення теми та ступінь її розкриття,
 - проблемність публікації,
 - розуміння сучасної ситуації та соціальне значення запропонованих ідей,
 - послідовність і логічність викладу думок,
 - ступінь відповідності публіцистичному стилю,
 - наявність цікавих прикладів,
 - дотримання європейських стандартів подання інформації,
 - оригінальність творчого підходу до вирішення проблеми,
 - мовна майстерність.
Для текстових матеріалів: обсяг – до 20 тисяч знаків.
Для аудіо- відеоматеріалів: хронометраж – до 10 хвилин.

6. Мова конкурсних робіт – українська.

7.  Конкурсну роботу слід надати в наступному вигляді: а) для Інтернет-ресурсів: посилання на публікацію та копія публікації; б) для аудіо- та відео робіт –  файл із записом матеріалу.

8. Матеріали потрібно надіслати на пошту: konkurspublicist@gmail.com. У листі зазначити ПІБ учасника, місце роботи/навчання, контактний телефон.
Роботи приймаються до 10 квітня 2016 року.

9. Переможців визначить журі, склад якого буде сформовано спільним рішенням ради Коаліції правничих проектів Сумської області та правління обласного прес-клубу.

10. Переможці конкурсу визначаються у номінаціях «1 місце», «Політика», «Право».

11. Імена переможців будуть опубліковані на сайті обласного прес-клубу та сторінці обласного прес-клубу у Facebook  до 15 квітня 2016 року.

12. Нагородження переможців відбудеться не пізніше, ніж через 10 днів після оприлюднення результатів конкурсу. Про час і місце нагородження учасників буде повідомлено окремо.



Андрій Тарнаруцький
Випускник Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю “Правознавство” (2008 рік) та Сумського національного аграрного університету за спеціальністю “Менеджмент організацій” (2004 рік), навчався в Літній школі медіа-права Інституту медіа права, Укртелерадіопресінституті та ін.
З 2003 року працював у Центрі досліджень регіональної політики (ЦДРП) експертом із правових питань, очолював моніторингову групу ЦДРП із питань дотримання суб’єктами виборчої кампанії законодавства України про вибори, а з 2005 року  – виконавчим директором організації.
У липні 2004 року призначений регіональним координатором Міжнародного Республіканського Інституту в Сумській області.
У листопаді 2004 року став координатором Програми ОБСЄ “Правова допомога виборцям”. В якості юриста очолив мобільну групу Харківської правозахисної групи та представляв інтереси представників друкованих медіа в судах Сумської області.
2005 року працював юристом у  Сумській обласній державній телерадіокомпанї.
З вересня 2005 до вересня 2006 – головний спеціаліст відділу аналітичного забезпечення Управління з питань внутрішньої політики Сумської облдержадміністрації.
Вересень 2006 – жовтень 2011 – редактор, коментатор і спеціальний кореспондент у Сумській обласній державній телерадіокомпанії.
Лютий 2009 року – листопад 2011 – керівник прес-центру SumyNews.

Пішов із життя 13 листопада 2011 року через важку хворобу.